ŠPORTNA ŠOLA

KAJ JE ŠPORTNA ŠOLA?

Program Športna šola, kot temelj gibalnega razvoja otrok, je bil oblikovan s strani športnih strokovnjakov, na podlagi njihovih dolgoletnih izkušenj in znanj s področja različnih športnih panog (gimnastika, atletika, tenis, rokomet, nogomet). V današnjem času so otroci večinoma bistveno premalo gibalno aktivni ali pa so vključeni v prezgodnjo športno specializacijo. V ŠD Trnovo vam nudimo vadbo, s katero lahko svojemu otroku zagotovite osnovo za vse športe, za celo življenje.

Šola športa nudi otrokom razvoj osnovnih gibalnih sposobnosti v zabavnem okolju, polnem izzivov, ki otroku odprejo vrata za vključevanje v različne športne panoge. Program bo vključeval tudi veliko različnih iger in drugih aktivnosti, osnovanih na razvoju spretnosti, ki bodo otroku pomagale pri vseh telesnih dejavnostih in športih v katere se bo kasneje vključil. Prav tako je program namenjen otrokom, ki so morebiti že vključeni v posamezni šport, saj jim bo pomagal razviti dodatne sposobnosti, ki mu bodo omogočile boljše predstave v izbranem športu.

Otroci bodo z vedno bolj izpopolnjenimi in zapletenimi veščinami razvili svoje sposobnosti, pod budnim očesom usposobljenih športnih delavcev. 

ŠPORTNA ŠOLA JE RAZDELJENA V ŠEST SKUPIN in poteka dvakrat tedensko (pri sestavljanju skupin upoštevamo predvsem stopnjo otrokove gibalne sposobnosti, zato so starostne kategorije le okvir za lažje oblikovanje skupin):

  • GIBALČEK (otroci 1,5 – 2,5 let + starši) – SRE 16:15 – 17:00;
  • MINI ŠPORTNIK (otroci 3 – 4,5 let) – PON in SRE 17:00 – 18:00;
  • MIDI ŠPORTNIK (otroci 5 – 6,5 let) – TOR in ČET 17:00 – 18:00;
  • REKREATIVNA GIMNASTIKA (10 let +, ki je specializiran v enega ali več športov) – PON SRE in PET 16:30 – 18:00.

VEČ INFO: na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

NA VRH