Po končanem jesenskem delu 2. OBMOČNE BALINARSKE ZVEZE LJUBLJANA , konec oktobra 2018, smo se balinarji Trnovega udeležili ZIMSKE LIGE ki je potekala na igrišču KRIMA od 13.11.2018 do 2.4.2019. Prijavljenih je bilo 20 ekip in odigranih 19 krogov tekem, vsak z vsakim. Zasedli smo odlično 7. mesto.

Namen zimske lige je, da enkrat tedensko balinamo v dvorani, ki je ogrevana in obdržimo dobro formo, ki smo je imeli v jesenskem delu ter se družimo in spoznamo nove balinarske prijatelje. BS ŠD Trnovo je registrirala novega člana Romana Kušarja, ki se je odlično vklopil v obstoječo ekipo. Moram pohvaliti vse igralce, ki so tekmovali v zimski ligi za udeležbo in resnost saj nismo manjkali niti enkrat.

V mesecu marcu smo imeli delovno akcijo na balinišču. Naš član Jože Bricelj je naredil vhodna vrata na balinišče, predelal obstoječa stojala za krogle, pritrdili smo zaščitno gumo na zadnjem delu balinišča, prebarvali smo celotno ograjo, namestili nove klopi in nasuli igrišče z novim peskom.

V mesecu aprilu smo se 6.4. udeležili prijateljske tekme v Padni pri Kopru z ekipo Mlinar Padna, ki nas je povabila na prijateljsko druženje. Udeležba je bila zadovoljiva, domačini vrhunski. Dogovorili smo se da oni pridejo jeseni po koncu sezone k nam na prijateljsko tekmo.

Spomladanski del tekmovalne sezone se začne 16.04.2019, ko igramo prvo tekmo proti ekipi Bičevja na njihovem igrišču, nato sledi še gostovanje 23. 04 pri ekipi Ilirije. Prva domača tekma bo 7.5. proti ekipi Radna. Tekme igramo ob torkih, treningi prve ekipe so ob četrtkih popoldne in nedeljo dopoldne.

Letos bomo organizirali redne termine za rekreativne balinarje, ki bodo ob ponedeljkih in sredah popoldne. Lahko pa tudi ob drugih terminih, kar je stvar dogovora in števila rekreativnih članov. Plan rekreativnega balinanja bo objavljen na oglasni deski v klubskem bifeju in spletu ŠD Trnovo.

Ljubljana, 15.4.2019

Lep balinarski pozdrav, Zoran Petojević

NA VRH