Balinarska sekcija ŠD Trnovo

Balinarska sekcija ŠD Trnovo
Poročilo o delovanju balinarske sekcije
Balinarska sekcija deluje v sklopu ŠD Trnovo že 55 let. Bili so uspehi in padci, bilo nas je več, pa tudi manj. Vendar, kjer je volja in želja po uspehu, pridejo tudi rezultati. Letos smo osvojili prvo mesto v tretji ligi (OBZ Ljubljana) zahod in se po 20-ih letih spet uvrstili v drugo ljubljansko ligo, nam je letos Osredotočil se bom na obdobje po osamosvojitvi Slovenije po letu 1991 do danes.
Leta 1991 je BS Trnovo igrala v drugi državi ligi zahod in med desetimi klubi smo osvojili peto mesto. Leta 1992 smo bili osmi, leta 1993 pa četrti. Naslednje leto, torej 1994, smo bili prvi in se uvrstili v prvo ligo. Tam smo bili žal le eno sezono. Leta 1998 smo izpadli iz druge lige v tretjo ligo in v njej igrali vse do letos. V sezoni 2018/19 bomo torej igrali v drugi ligi OBZL. Projekt »druga liga« smo začeli v sezoni 2016/17 in je bil uspešno »rešen« v naslednji. Idejni vodja je bil dolgoletni predsednik balinarjev Ivo Celin, ko je pripeljal nekaj novih igralcev in zastavil cilj.
V tej sezoni smo izgubili le eno tekmo od štirinajstih odigranih. Zmagali smo sedemkrat, neodločeno pa igrali štirikrat, torej smo osvojili 18 točk Pred drugouvrščeno Blagajano smo imeli štiri točke prednosti. Čestitam vsem igralkam in igralcem. Za BS Trnovo so igrali: Jožica Mestinšek, Dragica Pirnar, Vesna Francelj, Andrej Beligoj (kapetan), Ladislav Grm, Rajko Stele, Halid Jujič, Marjan Horvat (ekonom), Ivan Celin in moja malenkost Zoran Petojević, sicer tudi vodja ekipe.
V novo sezono bomo stopili z nekaj novimi igralci, predvsem mladimi, ki bodo razbremenili starejše, postali nosilci igre in bodočnost sekcije. V prihodnji sezoni bi radi organizirali turnir, na katerem bi igrali osem ekip in obnovili športno opremo. Tudi na in ob igrišču bomo prostovoljno oz. udarniško kaj postorili (pesek, klopi, zaščitna guma…).
Zoran Petojević

NA VRH