Član Izvršnega odbora ŠD Trnovo mag. Janez Sodržnik je napovedal kandidaturo za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije- Združenja športnih zvez.
Mag. Janez Sodržnik je na tiskovni konferenci v Hali Tivoli predstavil tudi ekipo ožjih sodelavcev – prodekanjo Fakultete za šport UL prof. dr. Majo Pajek, nekdanjega vaterpolista Andraža Žurmana in predsednika Atletske zveze Slovenije (AZS) Romana Dobnikarja.
Na volitvah bo z ekipo nastopil pod sloganom »Zmaga - za vse«! S sloganom želijo poudariti, da šport ni le stvar vrhunskih športnikov in športa, ampak je namenjen vsem, ki so telesno dejavni. Sam pa si bo z ekipo prizadeval za večjo vidnost in uveljavitev tudi tistih deležnikov, ki v sedanji strukturi OKS-ZŠZ nimajo pravega mesta. Podrobnejši program bo predstavil jeseni.
Izpostavil je vrnitev h koreninam, preselitev sedeža OKS-ZŠZ iz nakupovalnega središča v katerega od športnih objektov. Krovna športna organizacija tudi simbolno sodi v športno sredino predvsem pa na lokacijo, ki bo prijazna in dostopen servis za vse njene članice.
Še posebej se je zavzel za poseben programski čas na RTV Slovenija, namenjen športu. Tako bodo številne zveze dobile več medijskega prostora, kar jim bo omogočilo večjo prepoznavnost in pomagalo pri njihovem delu.
Kot tretje je predstavil pobudo, da slovenski državni praznik, Dan slovenskega športa, postane dela prost dan. Šport si, tako kot kultura, to tudi zasluži. Hkrati pa bi morali poskrbeti za to, da bi ta dan bil zelo športno delaven. V šolah bi potekali športni dnevi, vsi športni objekti bi bili odprti in brezplačno dostopni. Tako bi privabili čim več ljudi h gibanju in zdravemu načinu življenja, ob tem pa bi tudi športna društva in zveze dobila priložnost za predstavitev svojega dela.
Podporo kandidaturi Sodržnika so na tiskovni konferenci izrazili tudi športniki in športni delavci: Dejan Crnek, predsednik ŠD Narodni dom in podžupan MOL, plesalka Nika Kljun, nekdanji vrhunski hokejist in trener Igor Beribak, plesalka Nika Mlakar, tekmovalec v tajskem boksu Sašo Vorkapić, starosta bežigrajskega sokola Andrej Pregelj, balinar Anže Petrič, karateistka Pija Cesar, plavalka Nastja Govejšek, igralka odbojke sede Tija Vrhovnik in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik.
Kandidatura in ekipa je predstavljena na posebni spletni strani https://zmagazavse.si/
Del medijskega odmeva, povezava do prispevkov v Delu in MMC RTVSLO:
https://www.delo.si/sport/drugi-sporti/janez-sodrznik-tretji-kandidat-za-predsednika-oks-zsz/
https://www.rtvslo.si/sport/v-boj-za-mesto-predsednika-oks-a-tudi-sodrznik/632728

1D8A6770 resize 8

NA VRH