V članku »Predkazenski postopek zaradi stavbne pravice na Partizanu«, objavljenem v Dnevniku, je kljub našim podanim informacijam treba dodatno pojasniti zapisano v članku, ki vsebuje insinuacije za protipravno dejavnost vodstva društva.
Glede na to, da so prijavo podali nekateri člani društva in da se je zgodil požar v objektu v športnem parku, je policija opravila potrebne poizvedbe in preiskave. S policijo sodelujemo v vseh postopkih, prav tako ni bilo ugotovljeno ničesar, kar bi nas na kakršen koli način povezovalo s požarom. Požar je ogrozil tudi ostale objekte v športnem parku in samo hitri intervenciji gasilcev gre zasluga, da se požar ni razširil.
Namigovanje, da smo v povezavi s požarom želeli pregnati družino, ki zaseda stavbo v športnem parku, je skrajno neprimerno. Dejstvo je, da družina zaseda stavbo v lasti društva, zanjo pa ne plačuje najemnine, oz. zaradi socialnega statusa naj ne bi zmogla. Ob tem, da naj bi imeli v lasti nepremičnino v bližnji okolici.
Še enkrat ponavljamo, da smo s stavbno pravico zavarovali vložek članov društva za izdelavo prometne študije, ki je bila predpogoj za spremembo OPPN in za pristop k prepotrebni prenovi dotrajanega objekta. Ker ljubljanski župan osebno ne dovoli spremembe obstoječega OPPN, še naprej velja pogoj izgradnje petsto parkirnih mest, zato se je pogodba o stavbni pravici umaknila in se je vzpostavilo prvotno stanje. 
Kot smo že večkrat zapisali, pogoj izgradnje petsto parkirnih garažnih mest zaradi izjemno visokega investicijskega vložka onemogoča prenovo obstoječih dotrajanih objektov.   

NA VRH