1. Telovadba otroci
  2. Telovadba odrasli

 

  • Igra je najboljši način za usvajanje novih oblik gibanj. Z njo bodo otroci pridobili ogromno znanja in gibalnih izkušenj. Redno obiskovanje vadbe otrokom pomaga pri razvoju osnovnih motoričnih sposobnosti, zato je obisk vodenih otroških vadb zelo priporočljiv.

  • Osnovna vsebina je vadba, ki temelji na razvoju osnovnih motoričnih sposobnosti in na gibalnih spretnostih ter je prilagojena posameznim starostnim stopnjam, predznanju in količini vadbe.

MALI TRNOVČEK 3 – 6 LET

Vadba je namenjena otrokom starim od 3 do 6 let.
Poteka 1x ali 2x tedensko v srednji in veliki telovadnici društva, brez prisotnosti staršev in pod vodstvom dveh vaditeljev.

ŠPORTI Z ŽOGO 7 – 10 LET

Vadba je namenjena otrokom starim od 7 do 10 let. Poteka 1x tedensko v veliki telovadnici društva.

SPLOŠNA TELOVADBA 8-14 let

Vadba je namenjena otrokom starim od 8. do 14. let.
Poteka 1x ali 2x tedensko (po dogovoru) v srednji telovadnici Društva.

PLESNE URICE za predšolske otroke (4-6 …

Plesne urice so namenjene otrokom, starim od 4 do 6 let. Potekajo 1x tedensko po 60 min v mali telovadnici, brez prisotnosti staršev in pod vodstvom plesne učiteljice.

 

ABC ZDRAVA VADBA

Gre za skupinsko vadbo, ki je namenjena moškim in ženskam vseh starosti ne glede na telesno kondicijo. Program je namenjen tudi telesno nedejavni populaciji in tudi tistim, ki se po raznih poškodbah/boleznih vračajo v različne oblike telesne dejavnosti in jim ta program lahko služi kot obnovitev osnovne telesne pripravljenosti. Na vadbi boste spoznali tudi osnove funkcionale vadbe, ki bodo odlična podlaga za boljše premagovanje ovir, ki vas čakajo pri vsakdanjih opravilih. Vadbi se lahko pridružite tudi tisti, ki imate radi zahtevnejše oblike vadbe, saj se prilagodimo individualnim zahtevam posameznika.

BOOT CAMP

Vadba poteka z izvajanjem vseh mogočih vaj s telesno težo, prostimi utežmi, žogami, step up-i, elastičnimi trakovi,... Treningi po tem sistemu omogočajo zelo učinkovito treniranje celega telesa pri visoki intenzivnosti.

FIT BODY

FIT BODY je vadba s prostimi utežmi (drog in prilagodljive uteži). Vadba je zasnovana tako, da stimulira pospešeno izgorevanje maščobe in izboljšuje mišični tonus, mišično moč in vzdržljivost v moči. Po začetnem ogrevanju sledi trening vseh večjih mišičnih skupin s prostimi utežmi. Vadba se zaključi z ohlajanjem in raztezanjem.

PILATES

PILATES je celostna vadba telesa, ki pripomore k pravilni in zdravi telesni drži, krepitvi mišic trupa in izboljšuje gibljivost. Pri vajah se osredotočamo na simetrijo telesne drže, kontrolo dihanja, moč trebušnih mišic, stabilizacijo hrbtenice, medenice in ramen. Vadba vključuje vaje za moč, kakor tudi raztezne in dihalne vaje. Vse vaje se izvajajo počasi in tekoče, z upoštevanjem pravilnega dihanja. Uporabljajo se različni pripomočki, kot so žoge, trakovi, lahke uteži,…

PILATES — JOGA

PILATES JOGA je vadba, ki pozitivno vpliva na misli, dušo in telo. Vsebuje prvine pilatesa kakor tudi joge, pri čemer je poudarek predvsem na pridobivanju gibljivosti in ravnovesja v telesu. Vaje se izvajajo tekoče z usklajenim dihanjem. Med vadbo skušamo doseči umirjenost uma in telesa s kontroliranimi in varnimi gibi. Vadba pilates joge je namenjena sprostitvi fizičnih in čustvenih napetosti, v zaključnem delu pa se izvajajo posebne sprostitvene tehnike.

TNZ

TNZ je ura aerobne vadbe (high-low) ali t.i. klasična aerobika, pri kateri ob dinamični glasbi izboljšujemo vzdržljivost ter splošno fizično počutje. Obsega vaje z različno stopnjo intenzivnosti, s poudarkom na oblikovanju trebuha, nog in zadnjice.

TOP FITING

Vadba TOP FITING na lokaciji Športno društvo Trnovo, Ziherlova 44 (srednja telovadnica), poteka in sicer:

torek    16:00 - 17:00 in 17:00 - 18:00
četrtek 16:00 - 17:00 in 17:00 - 18:00,

ZUMBA

ZUMBA je mešanica latino ritmov in enostavnih plesnih korakov, ki vas bo prevzela! Izkusite salso, reggaeton, merengue, cha cha cha, sambo, orientalski ples in mnogo drugih zvrsti povezanih v zabavno aerobno vadbo. Zumba je primerna prav za vsakogar, plesno predznanje ni potrebno, saj je v zabavo in izziv tako tistim, ki se s plesnimi koraki srečujejo prvič, kakor tudi izkušenim plesalcem.

NA VRH