Plesne urice so namenjene otrokom, starim od 4 do 6 let. Potekajo 1x tedensko po 60 min v mali telovadnici, brez prisotnosti staršev in pod vodstvom plesne učiteljice.


Ples je gibanje, preko katerega otroci zaznavajo samega sebe, ritem, okolico, prostor in čas. S pomočjo plesa otroci začnejo spoznavati in obvladovati svoje telo, začutijo veselje in ugodje, se izražajo, se dobro počutijo in pridobivajo na samozavesti.
Program plesnih uric je zasnovan tako, da otroci spoznajo različne zvrsti plesa. Plesali bomo na slovensko in tujo glasbo, tako na vokalno-instrumentalno, kot na instrumentalno. Otroci bodo plesali samostojno, v paru in v skupini. V program plesnih uric so vpletene različne koreografije, plesne igrice, ogrevalne in raztezalne vaje ter improvizacija.
Za plesne urice so potrebna udobna oblačila, udobni čevlji oziroma telovadni copati ter flaška z vodo.
Plesne urice bo vodila Saša Bergant. Znanje za delo z otroci je pridobila na Srednji vzgojiteljski šoli v Ljubljani in študiju pedagogike na Filozofski fakulteti. Njene izkušnje s poučevanjem plesa izvirajo iz vodenja plesnih uric za predšolske otroke v nekaterih vrtcih v Ljubljani ter iz vodenja plesnih delavnic v počitniški koloniji.

NA VRH