Otroška joga: otroku pomaga ohranjati elastično telo, krepi moč, izboljšuje koordinacijo, poveže dihanje in pomaga najti notranji mir.

Včasih je umirjena, drugič zabavna in polna plesa in smeha. V otroku odpira nove možnosti dojemanja sveta, skozi pravljice, živalski svet, domišljijska popotovanja in potovanja k sebi in v svoje telo.
Osnova ure je včasih pravljica, ki jo pripovedujemo skozi jogijske asane, improvizacijo in igro, včasih pa se ura razvije spontano, skozi pripoved, ki jo oblikujejo otroci.
Namenjena je: otrokom od 2.-4. leta in od 5.-7. leta.
Mlajša skupina vadi skupaj z mamicami, večji pa na vadbo lahko pridejo že samostojno.
Zakaj vaditi jogo skupaj z otrokom? To je edinstvena izkušnja vadbe, ki jo lahko delite s svojim malčkom in tako še poglobite vajino vez ter nadgradite igro in oplemenitite skupno preživljanje časa. Na mamo in na otroka deluje pomirjujoče, razvija domišljijo, koordinacijo ter elastičnost telesa in duha.
Vadba poteka v majhnih skupinah do 8 otrok oziroma otrok s spremljevalci.
Podloge za vadbo so na voljo v telovadnici, ostale materiale prinesem s seboj (igračke, glasba, rekviziti, glasbila,…)
Vabljeni otroci in starši!
O učiteljici: Vadbo vodim Katja Vidmar Knafeljc, univ. prof. francoščine z dolgoletnimi izkušnjami dela z najmlajšimi in malo starejšimi otroki.
Gibanje je moje vodilo že od otroštva, ko sem preplesala osnovnošolska leta v Kazini, sem v gimnazijskih letih zašla v sodobni ples in plesno gledališče, raziskovala mehke borilne veščine (aikido), zadnja leta pa se vedno znova vračam k jogi. Odkar sem mama dvema fantkoma, je joga za otroke moja strast, ki jo z veseljem delim z vsemi, ki jih to pritegne.
Učiteljski tečaj sem opravila spomladi 2013 pri Urški Božič (Mali Buda) in od takrat vodim skupino vrtčevskih otrok in šolarjev na Francoski šoli v Ljubljani.

Prijave: Katja Vidmar Knafeljc     041 920 299   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

NA VRH